Boomer Happy van Suzanne: van zwerfhond naar hulphond

Boomer Happy van Suzanne: van zwerfhond naar hulphond

Van zwerfhond naar hulphond
Happy is een Boomer van 8 jaar, die als zwerfhond is opgevangen in een asiel in Tilburg.
Suzanne is sinds 5 maanden het nieuwe baasje van Happy. Zij is een jonge dame in een rolstoel en wil heel graag een hulphond.
De vraag aan mij was: ‘kan je mij helpen om Happy te trainen als hulphond?
Als hondentrainer wil ik met veel plezier hier een positieve bijdrage aan leveren.
Voor een privéles hondentraining bezoek ik Suzanne bij haar thuis en zie bij de entree al dat er veel mogelijk is met Happy en ook dat Suzanne enorm gemotiveerd is. Zijn naam, Happy, heeft hij niet voor niets!
Tijdens deze eerste privé hondentraining was er al veel verbetering te zien bij Happy.
Suzanne vertelde mij dat als zij buiten was met Happy hij veel moeite had met andere honden. Mij advies was om Happy een paar dagen in ons gastgezin onder te brengen zodat ik hem kon laten merken dat andere honden niet eng waren. Toen Happy een paar dagen later bij mij kwam liet ik hem kennismaken met Sam een Mini Labradoedel. Even later kwam Gaia, onze Duitse Herder er bij en weer later Banjo, een Australian Shepherd. Toen was het dik voor mekaar. Andere honden zijn niet eng.

Na een dag of vier kwam Suzanne Happy ophalen en hebben we nog even buiten getraind hoe je Happy kunt leren netjes naast de rolstoel te lopen.

Ze zullen veel plezier aan elkaar gaan beleven.
Groeten Len Stange, hondentrainer

One thought on “Boomer Happy van Suzanne: van zwerfhond naar hulphond

  1. Even een reactie op het verhaaltje van Happy. Halverwege augustus kwam ik via via terecht bij Len. Inderdaad met de vraag, kunnen we van Happy een hulphond maken. Len zag als snel vele mogelijkheden, in tegenstelling tot mijzelf. Meermaals heb ik me afgevraagd of het goed zou komen en of ik wel in staat was een hond te trainen. Maar ik moet zeggen, elke dag verbaas ik me weer. Wat leert Happy snel en wat vind hij het leuk! En ik ook, waar ik in het begin nog wel eens wilde opgeven, is dat gevoel nu weg. Len heeft me zelfvertrouwen gegeven en handvaten om goed met Happy om te kunnen gaan en hem de dingen te leren die een (hulp)hond kan. Elke dag als ik naar Happy kijk voel ik trots en hou ik nog een beetje meer van hem (al dacht ik dat dat niet mogelijk was :P)

    Len je ben een fantastische trainer, zowel voor de hond als voor mij! (zoals je wel gezegd hebt, vaak gaat het om het opvoeden van de baas en niet van de hond)
    We gaan nog lekker verder met de training, ik heb er zin in!!

    Groetjes Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *