PUPPY OPVOEDEN SOCIALISATIE

Via onderstaande knop kunt een lijst downloaden die dient als inspiratie. Er staan plaatsen op vermeld waar u misschien in de toekomst gaat komen met uw hond. Als u die plaatsen bezoekt in deze leeftijdsfase van de pup zal hij nauwelijks angstig zijn op die plaatsen. Voorzichtig uiteraard wel maar hij zal u makkelijk volgen als u uitstraalt dat er niets aan de hand is.
Het is niet de bedoeling dat u de hele lijst MOET voltooien.
Sommige onderwerpen zullen zo belangrijk voor de pup zijn dat er meerdere malen kennis gemaakt zal moeten worden.

Socialisatie lijst

Wij zijn ook gastgezin, d.w.z. dat er dagelijks honden bij ons logeren. Dat geeft ons de mogelijkheid om puppy’s te socialiseren met vertrouwde honden. Dat zijn honden die zelf goed gesocialiseerd en met een pup om kunnen gaan. Dat zit niet bij alle honden standaard in het DNA. Sommige honden vinden het drukke bewegen van een pup nogal lastig. Wij kiezen de honden uit die bij de pup passen qua karakter en gedrag waardoor de pup op een prettige en veilige manier kan leren hoe het hoort. Wat ook heel belangrijk is: alle honden die bij ons verblijven zijn voor alles ingeënt.

In dit filmpje zie je dat Max geen terughoudendheid heeft t.o.v. de oudere honden. Dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij de leeftijd. Toch is wat meer respect noodzakelijk en het is aan de begeleider om hem dat te leren. Hier maak ik Max duidelijk welk gedrag ik niet tolereer. Dankzij de rol die ik heb in de roedel, hetgeen Max onmiddellijk doorheeft, kan ik hem met minimale aansporing duidelijk maken dat andere honden geen trampoline zijn. Overigens, Max vertoont hier ook al dominantie gedragingen. Hij is er snel bij, dat is dus een aandachtspuntje dat ik meeneem in zijn opvoeding. De oudere honden waarderen het zeer als ze merken dat ik de regels stel én ze handhaaf. Als er rust is in de roedel beloon ik dat aan alle honden. Dat is gelijk ook een goed moment om Max te leren dat eten gedeeld wordt.
Aan het einde van de video laat ik Max ervaren dat als je je onderdanig opstelt het best wel prettig is en dat er een beloning volgt.