Cursus Sport Spel Behendigheid

Trainen met de hond moet volgens ons vooral leuk zijn. Als u plezier heeft zal uw hond dit aanvoelen en makkelijker leren.
Zoals bij al onze trainingsvormen zijn we ook bij deze training vooral heel actief.
Zowel de hond als u zullen in deze training flink wat meters maken omdat er allerlei attributen zijn waar u beiden gebruik van kunt maken.
Ons parcours is zo uitgebreid dat alle cursisten tegelijkertijd actief kunnen zijn.
De trainers lopen afwisselend mee met de cursisten en geven op persoonlijk niveau aanwijzingen. De praktijk leert ook dat iedere combinatie van baasje en hond een andere aanpak vraagt.

Sport bij CADIRI

Bij deze training maken we gebruik van attributen waar de honden overheen of omheen moeten lopen of springen. Een hond zal dat alles veel makkelijker doen als de baas enthousiast meedoet. Op die manier is het sport voor iedereen.

Spel bij CADIRI

Wij trainen met de nadruk op het speelse element. Aan het begin en einde van de training mogen de honden met elkaar spelen. Dat zorgt er voor dat de baasjes automatisch leren de hond weer bij de les te brengen. Omdat iedereen dit doet zal de hond dit snel doorhebben en is er leerrendement voor iedereen.

Behendigheid bij CADIRI

Wij gebruiken qua formaat en werking dezelfde attributen zoals die gebruikt worden bij officiële wedstrijden behendigheid. Afhankelijk van het niveau van de hond kan er de A-schutting, de tunnel, de wip, hoepels, hoogtesprongen, slalom en ladder gebruikt worden. Bij CADIRI trainen we niet op wedstrijdniveau maar letten er wel op dat de basis van behendigheid gevolgd wordt.

Spelende honden

Aan het begin van de training gaan de honden los en kunnen ze onder toezicht van de trainer(s) spelen. Honden zijn sociaal en willen graag kennismaken. Soms is het zelfs beperkend tijdens de training als er niet eerst aan elkaar gesnuffeld is. Daarbij komt ook nog eens dat een hond opgewonden is omdat hij uiteraard thuis bij vertrek naar de training al doorheeft dat er iets leuks gaat gebeuren. Die opwinding moet eerst tot bedaren komen zodat er ruimte is om iets te leren.
De trainer geeft informatie over de lichaamstaal van de spelende honden.
Na de training mogen de honden weer spelen en genieten we met zijn allen van een kopje thee of koffie.

[su_button url=”https://goo.gl/bkPkK4″ target=”blank” background=”#1a63A2″ size=”2″]TRAININGSTIPS[/su_button]  [su_button url=”https://goo.gl/kBgkJx” target=”blank” background=”#1a63A2″ size=”2″]ROUTEBESCHRIJVING[/su_button]

Bent u geïnteresseerd?

U kunt zich via nevenstaande knop inschrijven [su_button url=”http://cadiri.nl/hondentraining/inschrijfformulier-hondentraining/” target=”blank” background=”#1a63A2″]INSCHRIJVEN[/su_button]

Theorieles

Bij CADIRI vinden wij de theorie achter de praktijk heel belangrijk en noodzakelijk.
[su_button url=”http://cadiri.nl/overzicht-trainingen/theorielessen/” target=”blank” background=”#1a63A2″]KLIK HIER VOOR UITLEG OVER DE THEORIE[/su_button]