Hulphonden in het asiel

Pikelet en Patty Cakes zijn hulphonden in een asiel.

Ooit moesten zij zelf lange tijd in het asiel wachten op een baasje. Toen dat uiteindelijk voor elkaar gekomen was bleek hun talent.

Zij waren niet vergeten wat het betekent om wees te zijn.

Zij zijn nu hulphonden voor verweesde pups en andere dieren, soms zelfs eenden. Een eigenschap waar de mensen van het Wollongong Animal Rescue Network Inc. graag gebruik van maken.

Hun nieuwste weesbroer is een puppy genaamd ‘Potato’ (aardappel). Hij was een van de zeven 5 weken oude puppy’s die in een dierenwinkel lagen te wachten om verkocht te worden. Hij en zijn broers en zussen had wonden, wormen, schurft en vlooien. Dankzij sponsoring konden deze pups gekocht worden om gered te worden. Ze waren heel zwak en uitgedroogd. Er waren veel vrijwilligers nodig om de pups regelmatig te verzorgen. Dag en nacht moest er op ze gelet worden. De voeding per pup nam veel tijd in beslag. Op zulke momenten heb je veel betrokkenheid nodig van de verzorgers waarbij een dierenarts veelvuldig geraadpleegd moest worden. Uiteindelijk zijn alle pups op een na goed terechtgekomen. Potato had extra zorg nodig. Voor de meeste mensen was hij te lelijk. Maar zoals je kunt zien op deze schattige foto’s, Pikelet en Patty Cakes zijn vastbesloten om hem te helpen te herstellen met roedellijke liefde.

Bron: ‘Rescue Dogs Adopt Potato’ door James Gould-Bourn

hulphonden asiel hulphonden asiel