Afgelopen september kwam Zsazsa (Vizsla mix, teefje van 3 jaar) bij ons uit Hongarije. Ze is op straat gevonden met een verzakking. Na haar operatie in Hongarije is ze zeer snel naar Nederland gekomen. Ze was toen heel erg ziek. Na veel ziekenhuisbezoeken in Utrecht konden we in januari echt afscheid nemen van de artsen in Utrecht.
Van een doodzieke hond die geen energie had maar wel ontzettend lief, naar een super enthousiaste, beweeglijke hond.
Als snel wilde ik graag een tweede hond. Zsazsa is dol op andere honden en wil altijd graag spelen.
Via dezelfde vrijwilligsters kwam in juni Csicsi, ook een Vizsla mix teefje van 3 jaar. Ook een hele lieve hond, maar met veel meer pit en temperament. Ze is erg gefocust op alles wat er om haar heen gebeurd, behalve op haar baasje….. . Csicsi trekt ontzettend aan de riem en kan erg lelijk doen tegen andere honden als ze aan de lijn zit. Ook op vrachtwagens, trekkers en bussen reageert ze erg fel.
Samen met Zsazsa gaat het vaak heel goed. Samen spelen is leuk, maar eindigt altijd met blote tanden. Er lijkt dan geen rem op te zitten.
Hoog tijd om hulp in te schakelen!
Afgelopen donderdagavond kwam Len bij ons thuis (Vincent en onze kinderen (zoon 18 en dochter 16 jaar) waren hier ook bij aanwezig op verzoek van Len). Ik vond het best spannend, maar mijn nieuwsgierigheid was groter. Bij binnenkomst negeerde Len de honden totaal: keek niet naar ze, zei niks tegen ze. Hierdoor was de interesse van de honden in Len verdwenen.
Len had na 3 minuten al in de gaten waar het aan onder andere aan schortte: we moeten veel meer de leider van de roedel zijn!
Len heeft eerst het één en ander uitgelegd en liet ons d.m.v. verschillende oefeningen zien hoe we daar verandering in konden brengen. Hoe reageer je op de honden als je ze enthousiast begroeten als je thuis komt? Wat doe je als de honden aandacht vragen door omhoog te springen of op je schoot? Hoe ga je de deur door met de honden? Hoe krijg je de honden (vooral Csicsi) meer gefocust op jou? Ook het rustiger aan de riem lopen hebben we geoefend. En dat allemaal in twee uur tijd!
Maar nu komt het er op aan: thuis oefenen en met alle tips aan de slag gaan.
We zijn nu een dag verder en kunnen nu al zeggen dat er een verandering aanwezig is! Nu doorpakken, maar dat komt zeker goed. Het fijne is dat we altijd mogen bellen, appen of mailen als we vragen hebben.