Ik ben een HELD (al weet ik niet wat dat is)

spinone italiano is heldMijn naam is Fred en vandaag logeer ik in het gastgezin van de baas van CADIRI.
Vanochtend ben ik bij hem gebracht door mijn eigen baasje. Zij had iets te doen waar ik niet bij mag zijn. Ze noemt het ‘werken’ of zoiets, ik weet niet wat het is maar het is vast wel leuk omdat zij het iedere dag heel lang doet.

Het was heel vroeg toen ik bij CADIRI baas kwam, zelfs nog een beetje donker. Normaal houd ik daar niet zo van maar omdat Gaia, de hond van CADIRI baas bij me was, had ik er geen last van.

Spinone Intaliano Oud Duitse Herder in Gastgezin CADIRI

CADIRI baas ging gelijk wandelen met ons. Nou is dat best wel moeilijk omdat hij heel streng is en ik en Gaia precies naast hem moeten lopen. Vooral Gaia krijgt veel aandacht van hem omdat zij op alles behalve hem let. Gelukkig lukte het Gaia uiteindelijk wel om netjes naast mij te lopen want dat is heel gezellig.

Dat komt ook omdat Gaia bijzonder ruikt op dit moment, ik weet niet waarom maar ik kan niet anders dan heel vaak aan haar snuffelen. Gisteren deed ze nog haar staart opzij zodat ik er goed bij kon maar vandaag hield ze haar staart omlaag. Dus ging ik maar wat meer om me heen snuffelen. Voor zover CADIRI baas dat goed vindt natuurlijk want hij is heel streng maar dat had ik geloof ik al gezegd.

Nou ja, we waren op de dijk hier vlak bij toen CADIRI baas ons liet zitten en ons allebei los maakte. Tjonge, tjonge, wat ging Gaia toen te keer zeg. Rennen, rennen en nog eens rennen. Ze kon niet stoppen en ik ging er lekker achteraan. We stormden van links naar rechts, door het water en het was geweldig. Uiteraard bleven we dicht bij CADIRI baas omdat hij ons af en toe roept en dan een knuffel of iets lekkers geeft.

We hadden al best wel lang gelopen toen Gaia rustiger werd en ik ook lekker kon gaan snuffelen aan van alles en nog wat. Als we zo wandelen denk ik er soms aan om iets wat wel heel lekker ruikt in mijn bek te nemen. Dan gebeurt het vaak dat CADIRI baas er vlak bij staat en zegt: ‘Nee’. Pfff, wat een flauwekul vind ik dat. Het gekke is dat ik daarna wel iets lekkers krijg. En wat ik al helemaal niet snap, is dat ik soms naar iets lekkers wil maar toch doorloop, terwijl ik het eigenlijk wel zou willen opeten. Gelukkig krijg ik dan soms toch een koekje van CADIRI baas waardoor ik altijd blij ben. Ja, CADIRI baas mag ik wel. Niet altijd hoor, oh nee. Hij is heel streng maar dat had ik geloof ik al gezegd.

Op een gegeven moment was ik op een plek waar ik nog nooit geweest was. Het rook heerlijk, volgens mij was ik de eerste hond ooit daar. Jammer genoeg waren CADIRI baas en Gaia doorgelopen dus wilde ik naar ze toe. CADIRI baas stond te kijken waar ik bleef waardoor ik voelde dat ik op moest schieten. Het was heel vreemd omdat ik aan de ene kant van een grote plas water stond en hij en Gaia aan de andere kant. Hij riep: ‘Hoe ben je daar nou gekomen?’. Lekker snugger hoor, alsof ik dat wist.

Ik wilde wel graag naar CADIRI baas en Gaia toe dus liep ik wat heen en weer om een plek te vinden waar ik door die grote plas water kon. Toen ik die gevonden had hoorde ik CADIRI baas  zeggen ‘Daar is het nog breder Fred!’ dus begreep ik dat ik het daar moest proberen. Ik nam een sprong en stond midden in de plas. Ik schrok een beetje waardoor ik heel haastig naar CADIRI baas toe klauterde. Gaia stormde op mij af en wilde botsen. Alsof het vanzelf ging draaide ik een beetje mijn kont naar haar toe waardoor zij over mij heen vloog en op haar rug landde. Ik moest zo lachen joh. Dat ging nog niet eens zo makkelijk omdat ik iets te ver doorgedraaid was en zelf ook ondersteboven lag. Ik stond gauw op en hoorde CADIRI baas zeggen: ‘Fred! Je bent een held’.
Ik weet niet precies wat dat is maar ik ben er best wel trots op. Ik kreeg toch niet voor niets een veel lekkerder koekje dan anders.