Gastgezin / Hondenpension


Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /home/deb109400/domains/cadiri.nl/public_html/wp-content/themes/blocksy/inc/components/blocks/blocks-fallback.php on line 16

De opvang in ons hondenpension / gastgezin is kleinschalig, het bestaat uit mijn huiskamer en achtertuin.
De hond komt uit uw thuissituatie en dus is het voor de hond het minst stressvol om in zo’n zelfde situatie te logeren en niet in een hondenpension, uw hond zit niet in een hok.

Het tijdstip van brengen ligt tussen 07:15 en 08:45 uur,  tijdstip ophalen tussen 16:30 en 17:45 u.
Het is dan de bedoeling dat u eerst zelf de hond uitlaat, bij het ophalen is de hond uitgelaten.

Minimaal 1 doordeweekse dag per 2 weken

De belangrijkste voorwaarde die wij stellen om uw uw hond goed op te kunnen vangen en een prettig verblijf te bieden is dat de hond minimaal 1 dag per 2 weken bij ons verblijft. Deze dag mag in principe niet in het weekend zijn, uiteraard kan voor een regelmatige gast af en toe een uitzondering gemaakt worden.
De reden hiervan is dat wij in de praktijk gemerkt hebben dat een hond ons pas dan daadwerkelijk gaat zien als verlengstuk van zijn eigen gezin.
Een ander voordeel is dat het uitlaten veel prettiger voor de hond wordt omdat hij precies weet wat de regels zijn. (Niet: trekken, blaffen, achter katten aan jagen etc.)

Er is altijd iemand thuis aanwezig bij uw hond(en). Bij overnachten kunt u het favoriete kleed of speeltje meegeven.

Veiligheid gastgezin

Het is in ieders belang dat het optimaal en veilig is in ons gastgezin. Daarom zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moeten worden als het een volwassen hond betreft. Deze zijn:

  • uw hond kan zonder problemen met andere honden om gaan;
  • uw hond heeft de standaard inentingen: Parvo, Ziekte van Weil, besmettelijke leverziekten;
  • uw hond heeft de inenting Kennelhoest, zowel de kennelhoest Para-influenza, als de kennelhoest Bortella. Attentie! De vaccinatie tegen kennelhoest zit NIET in het vaccinatieschema van uw dierenarts maar is bij ons wel verplicht. Dit graag nakijken in het paspoort van uw hond;
  • uw volwassen hond is zindelijk;
  • uw hond heeft een chip;
  • als het om een pup gaat verzoeken wij u contact op te nemen.

Heimwee bij honden

Honden zijn sociale dieren die zich hechten aan het gezin waar ze wonen. Wij noemen ons niet zonder reden gastgezin omdat wij een verlengstuk willen zijn van het gezin waar de hond woont.
Dat bereiken we als de hond regelmatig bij ons verblijft. Zomaar even de hond voor een paar dagen of weken bij ons parkeren doen we dus niet.
Wat een hond vooral nodig heeft als hij ergens anders verblijft is de zekerheid dat zijn baasje hem weer op komt halen. Die zekerheid krijgt hij als hij regelmatig bij ons is. Wij hebben in de praktijk geleerd dat een hond om die reden minimaal een doordeweekse dag in de drie weken bij ons moet zijn. Sommige honden hebben wat vaker nodig om zich geheel op hun gemak te voelen. Dat zal in de praktijk moeten blijken.

De consequentie is dat de baas de hond ook bij ons brengt op dagen dat hij tijd en gelegenheid heeft om zelf voor de hond te zorgen. Maar ook hier geldt het basisprincipe van trainen met de hond : je oefent iets op de momenten dat het niet nodig is zodat, áls het nodig is, het de hond geen moeite kost om te doen wat er van hem verlangd wordt. (In dit geval: accepteren dat de baas op dat moment even weg gaat maar absoluut weer terugkomt.)