Gastgezin / Hondenpension

Inmiddels hebben wij zoveel honden in ons gastgezin dat wij op dit moment (tijdelijk) een klantenstop moeten afkondigen.

De opvang in ons hondenpension / gastgezin is kleinschalig, het bestaat uit mijn huiskamer en achtertuin.
De hond komt uit uw thuissituatie en dus is het voor de hond het minst stressvol om in zo’n zelfde situatie te logeren en niet in een hondenpension, uw hond zit niet in een hok.
CADIRI Hondenpension Gastgezin

Er is altijd iemand thuis aanwezig bij uw hond(en) en hij wordt 4x per dag uitgelaten.
Uw hond slaapt ’s nachts zoals hij is gewend in zijn mand of op een kleed, of in een bench in de huiskamer. In de nacht staat de babyfoon aan in mijn slaapkamer, zodat ik goed op de hoogte blijf hoe het gaat.

Veiligheid gastgezin

Het is in ieders belang dat het optimaal en veilig is in ons gastgezin. Daarom zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moeten worden, zoals:

  • uw hond kan zonder problemen met andere honden om gaan;
  • uw hond heeft de standaard inentingen: Parvo, Ziekte van Weil, besmettelijke leverziekten;
  • uw hond heeft de inenting Kennelhoest, zowel de kennelhoest Para-influenza, als de kennelhoest Bortella. Attentie! De vaccinatie tegen kennelhoest zit NIET in het vaccinatieschema van uw dierenarts maar is bij ons wel verplicht. Dit graag nakijken in het paspoort van uw hond;
  • uw volwassen hond is zindelijk;
  • uw hond heeft een chip;
  • uw hond is ingeschreven in ons Gastgezin; INSCHRIJVEN GASTGEZIN
  • u heeft een intakegesprek gehad.

Intakegesprek CADIRI gastgezin

Nadat u het ‘inschrijfformulier gastgezin’ heeft ingevuld, maken wij een afspraak voor een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is een uitgebreide kennismaking met u en uw hond.  Wij willen er zeker van zijn dat u en uw hond een goed gevoel hebben bij ons gastgezin.
Tevens bekijk ik de sociale vaardigheden van uw hond. Soms is het nodig dat de hond wat vaardigheden bijleert zodat hij een of meerdere dagen kan verblijven samen met andere honden.

Voor een intakegesprek komt u met uw hond naar het gastgezin, u laat kort zien hoe u de hond altijd uitlaat en ik loop dan met u mee. Daarna komt u met de hond binnen en kunt u kennis maken en bekijken waar de honden verblijven.
Omdat we hier rustig de tijd voor willen nemen breng ik een klein bedrag in rekening van €25,-
Als er geen bijzonderheden zijn maken we een afspraak waarbij uw hond een keertje komt wennen.

Heimwee bij honden

Honden zijn sociale dieren die zich hechten aan het gezin waar ze wonen. Wij noemen ons niet zonder reden gastgezin omdat wij een verlengstuk willen zijn van het gezin waar de hond woont.
Dat bereiken we als de hond regelmatig bij ons verblijft. Zomaar even de hond voor een paar dagen of weken bij ons parkeren doen we dus niet.
Wat een hond vooral nodig heeft als hij ergens anders verblijft is de zekerheid dat zijn baasje hem weer op komt halen. Die zekerheid krijgt hij als hij regelmatig bij ons is. Wij hebben in de praktijk geleerd dat een hond om die reden minimaal een dag per maand bij ons moet zijn. Dat is voor de hond het ideaal plaatje. Dat houdt dus automatisch in dat een baas zijn hond soms bij ons brengt ook al heeft de baas tijd en gelegenheid zat om zelf voor de hond te zorgen. Toen wij deze regel introduceerden hoorden wij wel eens:

Ik ga mijn hond niet naar het gastgezin brengen als het niet nodig is

Dat is nu net het hele punt van een hond trainen, je oefent iets op de momenten dat het niet nodig is zodat, áls het nodig is, het de hond geen moeite kost om te doen wat er van hem verlangd wordt. (In dit geval: accepteren dat de baas op dat moment even weg gaat maar absoluut weer terugkomt.)

Uiteraard is er ook nog een tussenoplossing. Als mensen weten dat ze een paar weken de hond niet kunnen verzorgen of meenemen, werken ze naar dat moment toe. Dan wordt de hond in de maanden voor de vakantie regelmatig gebracht, eerst een halve dag, dan een aantal keren een hele dag met op een gegeven moment ook een overnachting. De hond kan wennen en wij kunnen inschatten hoe de hond zich houdt onder de verandering.

Tijdens het verblijf in het gastgezin en tijdens het uitlaten gebruik ik de positieve trainingsmethode. ( Zie de uitleg via deze knop  POSITIEVE TRAININGSMETHODE

Op de onze website is een AGENDA CADIRI waarop u een overzicht heeft hoeveel en welke honden er verblijven op de desbetreffende dag.

Onderstaande foto laat zien waar uw hond wordt uitgelaten.

CADIRI Gastgezin

Belangrijk!

Zou u zo vriendelijk willen zijn voor de aanvraag of uw hond  in ons gastgezin kan verblijven het inschrijfformulier in willen vullen? INSCHRIJFFORMULIER

U ontvangt de bevestiging van het verblijf van de hond in ons gezin altijd per mail.
Wilt u als er op het laatste moment een wijziging plaats vindt ten aanzien van het verblijf dit telefonisch / persoonlijk doorgeven?