Chihuahua ‘Vanilla’ van Charlotte en Marcel


Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /home/deb109400/domains/cadiri.nl/public_html/wp-content/themes/blocksy/inc/components/blocks/blocks-fallback.php on line 16

Vandaag vrijdag 21 juli was het zover, ik mocht een Chihuahua die wat opvoeding nodig had in ons gastgezin verwelkomen. Ik had er al wel eens eerder een te logeren gehad maar die draaide vanzelf goed mee in ons gastgezin. Deze die nu kwam had een paar probleempjes. Toen ze gebracht werd was dat ook gelijk te merken. Ik mocht haar riem niet losmaken en de andere honden mochten niet kennismaken. Ik liep wat rondjes door de tuin en na een kwartier of zo zag ik haar neus rimpelen toen ze probeerde de lucht van de andere honden op te pikken. Dat was de uitnodiging die we nodig hadden dus mochten de anderen dichterbij komen. Dat ging prima dus liet ik haar los en nam wat afstand. Banjo de Australian Shepherd en Sam de mini Labradoedel wilden maar wat graag met een Chihuahua kennismaken. Vanilla haalde uit toen ze het te spannend vond. Haar tandjes klapten hoorbaar op elkaar. Ik raakte haar aan met mijn vinger en zei ‘Nee’. Ze keek me aan en draaide onzeker weg met haar lichaam. Na een paar keer was ze het er niet mee eens en confronteerde me. Ik maakte me groot en gaf duidelijk aan dat ik dat gedrag niet wilden. Die kleine confrontaties herhaalden zich nog een paar keer totdat Vanilla doorhad wat de bedoeling was. Ik liet de honden de honden en ging op een stoel zitten met een kopje koffie. Het voorzichtig kennismaken ging door en ik genoot. Lois vond het leuk om even apart te gaan zitten met Vanilla. Je komt onze tuin binnen via twee hekken, daartussen hebben we dan een ruimte waarin de honden even geheel tot zichzelf kunnen komen. Daar ging Lois op de grond zitten. Hoewel Vanilla niets moet hebben van vreemden deden een paar lekker hapjes wonderen.
Lois met Vanilla de Chihuahua
Binnen had ik er nog twee zitten die heel opgewonden waren vanwege ‘the new kid on the block’. Die mochten in die opwinding uiteraard niet naar buiten, dat zou zeker en vast onprettig gedoe geven. Na een uur of zo was de een rustig en liet ik hem naar buiten. Heel voorzichtig ging Fred de Spinone Intaliano kennismaken en stonden Vanilla en hij neus aan neus. Na weer een uur had de andere hond binnen het opgegeven en was rustig gaan liggen. Toen mocht zij, Gaia de Oud Duitse Herder, ook naar buiten. Ik liet haar niet zo maar op Vanilla aflopen maar bleef er min of meer tussen staan waardoor Gaia heel duidelijk mijn aanwezigheid voelde. Ook daar werd toen rustig gesnuffeld. Toen het allemaal te veel werd voor Vanilla ging ik Gaia wat afleiden door haar een paar oefeningen te laten doen, ‘Zit’, ‘Af’, ‘Plat’. Vanilla zag het allemaal aan en ging Gaia negeren waarop Gaia het negeren beantwoordde. Missie geslaagd!