Cavalier King Charles ‘Rambo’ van Linda en Menno

Op het punt gestaan om Rambo onze Cavalier King Charles hond weg te doen! Na de eerste training al succes! Rambo was een compleet andere hond! Waar hij eerst wegliep zodra de voordeur open ging, blijft hij netjes staan en kan zelfs los meelopen buiten! Het was Len van CADIRI opgevallen dat hij na geplast te hebben wel heel intens met zijn poten stond te krabben. Ook gromde hij iedere keer. Toen Len vroeg of hij wat mocht testen om te onderzoeken hoe Rambo omging met andere reuen bleek dat daar een risico op de loer lag.

Nog nooit zulke grote ballen gezien

We besloten toch maar eens met de dierenarts te gaan praten over het castreren van Rambo. Die was heel duidelijk in zijn advies: doen en wel zo snel mogelijk. Na de operatie ging ik Rambo ophalen. Ik stond te wachten totdat de assistente terug zou komen met Rambo toen ook de dierarts er even bijkwam. Ze zei: ‘het was werkelijk heel bijzonder. Zulke grote ballen had ik nog nooit gezien!’.
Na een paar weken werd Rambo nog rustiger. Buiten loslaten werd steeds leuker omdat Rambo heel goed ging luisteren en nauwelijks meer geïnteresseerd was in andere honden. Behalve dan die waar hij graag mee speelt. Ook het vele plassen werd minder, ook omdat Len ons leerde hoe daar mee om gaan. Door de lessen van Len voelde ik me veel rustiger als ik Rambo uitliet. Dat had weer een extra positief effect op Rambo waardoor we beiden altijd met veel plezier een grote wandeling konden maken.

Opgewonden standje

We kregen er een kindje bij en daardoor werd ons huishouden vanzelf drukker. Daar reageerde Rambo ook weer op waar ik toch wel wat last van had. Len adviseerde ons eens te informeren bij de dierenarts of er via medicatie een mogelijkheid bestond om Rambo wat rustiger te maken. Het leek inderdaad wel of Rambo een soort van onnatuurlijke drukte ging vertonen. Dat op zich vonden wij een onprettige gedachte, we zijn hartstikke gek op dat beestje dus belde ik met de dierenarts assistente die ons onmiddellijk begreep en ons een paar middelen aanraadde. We zijn daar mee begonnen en binnen een week was het weer als vanouds.