Angst voor honden

Bij CADIRI kun je leren hoe je jouw angst voor honden de baas wordt.
Dat doen we door je hier op een veilige manier in de buurt te laten zijn van allerlei verschillende soorten honden. Dan kun je in jouw eigen tempo en op jouw eigen manier wennen aan de aanwezigheid van honden.
Pas dan gaan we je laten zien waarom honden doen wat ze doen en hoe je daar gebruik van kunt maken om te voorkomen dat ze iets doen wat je absoluut niet wilt.

Stap voor stap, met de honden achter een solide hek, krijg je uitleg over de lichaamstaal van honden en wat jouw lichaamstaal in de ogen van een hond betekent.
Ik zal je laten zien met welke simpele basis handelingen een hond onmiddellijk snapt dat je niet interessant bent waarna hij je zal negeren.

We laten je zien hoe je je anders kunt gedragen zodat de hond geen interesse in jou heeft.

Het is belangrijk om te weten dat een hond om diverse redenen in een mens geïnteresseerd kan zijn. Die mens ruikt lekker omdat hij net gegeten heeft of omdat hij toevallig wat lekkers bij zich heeft. (Een hond ruikt al van afstand dat er mogelijk iets te halen valt.) De hond kan ook uit een verkeerd aangeleerde gewoonte bij alle mensen in zijn buurt willen ‘shoppen’ of er mogelijk iets te halen valt. Dat kan ook gewoon een aai zijn.

Bij CADIRI leer je hoe je de hond op een rustige manier duidelijk maakt dat je geen prijs stelt op welke belangstelling dan ook.

Als je ziet hoe goed dat werkt is het mogelijk dat CADIRI je laat zien hoe je een hond nog meer leiderschap kunt laten zien. Doordat je de hond om te beginnen al duidelijk maakt wat wel en niet toegestaan is, zal de hond naar jouw commando’s luisteren en dat onmiddellijk op willen volgen. Immers: iedere hond is een volger.

Ik ben ook opgeleid als mensen coach en heb, puur omdat ik zo graag in de buurt van honden ben, een dagopvang voor honden.
Die honden hebben een eigen gedeelte in mijn achtertuin en huiskamer. Daar zitten ze achter een laag hekje dat het mogelijk maakt dat ik de hele dag met ze in contact ben. Deze unieke positie gebruik ik nu ook om mensen met angst voor honden te leren hun angst te beteugelen, soms zelfs te laten verdwijnen. In welke mate iemand zijn angst voor honden kan verminderen is van te voren niet te zeggen.

Bent u geïnteresseerd? Bel 06 308 46 777 voor informatie óf vul het contactformulier in met uw contactgegevens én vraag zodat ik contact met u kan opnemen.

[su_button url=”http://cadiri.nl/home-3/contact/” target=”blank” background=”#1a63A2″]Contactformulier[/su_button]