Een Spaanse Rover als lid van het gezin

Rover is een 3 jaar oude adoptiehond die 4 maanden geleden uit Spanje is “geadopteerd” door Danielle, Jan en hun 2 kinderen Brent en Tess. Hij schijnt in Spanje mishandeld te zijn geweest door een man.

Rover is een gecastreerde reu die aanhankelijk is naar de meeste mensen.
Hij kan hard aan de riem trekken en fel blaffen naar andere honden. Zo fel zelfs dat de baas zich afvroeg of dat niet een groot risico aan het worden was. De vraag aan mij was: “Is dit angst of agressie en wat kan ik er aan doen?”

Nu volgt het gezin bij de Gezinscursus waarbij het fantastisch is om te zien dat alle gezinsleden heel gemotiveerd zijn. Ze maken Rover blij op een manier die past in het gezinsleven.
En wat blijkt…. Rover is een hele lieve intelligente hond die niet angstig of agressief is. Rover is wat onzeker. Er was veel onbekend voor hem en hij moest nog leren hoe een hond zich “gedraagt” in  Nederland. Hij moest wennen en leren omgaan met mensen, honden, andere dieren, geluiden,  enz. Rover werkt graag voor zijn 4 baasjes. Dus we zagen heel snel vooruitgang.

Daar doen we het graag voor en ik heb er alle vertrouwen in!
Len Stange, hondentrainer

One thought on “Een Spaanse Rover als lid van het gezin

  1. Len heeft ons al super veel tips gegeven en ook uitgelegd met bepaalde theoretische onderbouwing. Hoe een hond in elkaar zit. Net als met kinderen wil je graag met elkaar op een lijn zitten vandaar dat we voor de gezinscursus gekozen. Voor ons erg fijn want hij komt aan huis en voor Rover is dit al een hele ervaring.
    Bedankt voor deze leuke interessante cursus???

    Groeten jan, Daniëlle, Brent en Tess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *